FAQS

FAQS

FAQS (Frequently Asked Questions)

Als uw Factoring Broker begrijpen wij dat factoring een nieuw begrip kan zijn voor ondernemers in het MKB en al helemaal voor de ZZPér. Omdat wij zo transparant en eerlijk mogelijk willen zijn, hebben wij voor u de vragen die wij het meest tegenkomen over factoring op een rijtje gezet. Wij hopen u in de veel gestelde vragen sectie alle mogelijke antwoorden op eventuele vragen te kunnen geven. Heeft u toch nog vragen die wij niet op onze website hebben opgenomen? Dan kunt u uiteraard altijd persoonlijk contact opnemen, tel; 040-7630799

Worden mijn klanten op kredietwaardigheid gecontroleerd?
Ja, om een kredietlimiet te verkrijgen worden uw belangrijkste debiteuren van tevoren aan een credit check onderworpen. Daar merkt uw klant overigens niets van. Het is bovendien een eenvoudig, snel en heel betrouwbaar onderzoek. Via onze dochteronderneming kunt ook u binnen een uur een credit-check in de mailbox hebben. Meer info via: info@factoringbroker.nl tel. 088-0047965

Is factoring duur?
Factoring is vergeleken met andere zakelijke financieringsvormen (bijvoorbeeld via banken) niet duurder en soms zelfs (veel) goedkoper. Als u kiest voor een factoring oplossing dan bespaart u tevens ook op een aantal overheadkosten. Zoals de kosten van uw credit controller, porto, briefpapier, enveloppen en telefoonkosten etc. Bovendien hoeft u niet meer te wachten op rekeningen die nog door uw debiteuren betaald moeten worden, daarom profiteert u ook meteen van een gezondere bankbalans en bespaart u ook nog eens op rentekosten op uw bankrekening.

Welk percentage van mijn facturen wordt direct betaald?
Dit varieert, omdat het mede afhankelijk is van uw wensen en uw behoeften. Over het algemeen kunnen wij ervoor zorgen dat u direct een bedrag van 94 tot 98 % van de factuurwaarde van de uitstaande facturen aan u kunnen laten uitkeren!

Wat is de looptijd van het factoringcontract?
Factoring maatschappijen werken in principe met contracten met een looptijd van minimaal 1 jaar. Wel is onze ervaring dat onze klanten graag kiezen voor een langere looptijd, omdat uw debiteuren gewend raken aan het feit dat u aan factoring bent gaan doen en dat zij dus te maken hebben met de factoringmaatschappij en u zich verlost voelt van veel administratieve rompslomp.

Welk belang heeft de factormaatschappij om uw facturen snel te innen?
De factoringmaatschappij heeft direct bij de verkoop van de facturen al een percentage van de waarde van de factuur voorgefinancierd. Het is dus allereerst in hun eigen belang om de factuur zo spoedig mogelijk betaald te krijgen van de debiteur. De factoringmaatschappij zal er alles aan doen om de band met u klant zo goed mogelijk te houden ( in uw en hun belang ).

Zullen mijn klanten denken dat ik in (financiële) problemen zit?
Nee, bedrijven die gebruikmaken van factoring zitten niet in de financiële problemen. factoring begint steeds bekender te worden, ook doordat wij met onze grote buitendienst alle ZZP-ers en MKB-ers en het Grootbedrijf er graag op wijzen dat zij vandaag de dag echt veel beter afzijn met een goede factoring-oplossing. Wij zijn dé specialisten op gebied van factoringoplossingen en aanverwante financiële diensten. De meeste bedrijven die factoring gebruiken, doen dit omdat zij willen groeien en om die reden direct cash flow nodig hebben. Daarnaast nemen wij uw debiteurenbeheer over, zodat u de tijd heeft om ook weer echt te ondernemen en bezig zijn met uw core- business.

Hoe lang duurt het voordat het proces is ingeregeld?
Het proces kan door onze factoringspecialisten helemaal worden ingeregeld in maximaal 14 tot 30 werkdagen. Maar het kan nog sneller gaan als u alle beschikbare informatie heel snel bij ons kunt aanleveren. Wij zitten er bovenop om op de snelste wijze de beste factoringoplossing voor u te verkrijgen, ons team van erkende factoringspecialisten staat daarom voor u paraat, graag hebben wij u dan ook als ambassadeur voor het verkrijgen van nieuwe opdrachten. Wij stellen dus graag alles in het werk om u van dienst te zijn!

Leidt factoring tot veel administratie en papierwerk?
Alle afspraken op financieel gebied brengen in het in regel stadium ook heel veel papierwerk met zich mee. Wanneer wij het proces voor u hebben ingeregeld, dan zorgt factoring er juist voor dat de administratieve druk op uw debiteurenadministratie ook heel veel minder wordt. Uw gehele debiteurenbeheer wordt immers dan helemaal voor u gedaan.

Wat is het verschil met de diverse factoringmaatschappijen?
Wij zijn onafhankelijke factoringbemiddelaars en zijn dus niet afhankelijk van een bank, belegger, of factoringmaatschappij als het gaat om het onderbrengen bij een factoringmaatschappij of het acceptatieproces. Dat betekent dat wij heel snel voor u een goed dossier kunnen opbouwen waardoor de kans op het verkrijgen van een factoringoplossing met een factor 90 toeneemt. Vaak zien wij dat -als wij het complete dossier van u hebben aangeboden- dan al binnen 1-2 dagen een definitieve offerte ontvangen. Deze nemen wij met u door, waarna wij u voorstellen aan de factoringmaatschappij om kennis te maken met de directie en zij met uw onderneming. Wij zijn heel goed in het verkrijgen van de beste factoringoplossing en bemiddelen graag voor u, ook na het verkrijgen van de factoringoplossing zullen wij u nog met regelmaat ( 1 keer per kwartaal contacten ) of alles nog perfect loopt. 100% servicegericht!

Waarom Factoring Broker Nederland?
Factoring Broker Nederland werkt als intermediair voor u! Wij zijn onafhankelijke en een professionele financiële intermediars organisatie die haar dienstverlening aanpast op uw specifieke ondernemingsbehoeften. Wij gaan respectvol en zeer zorgvuldig om met uw wensen en de relaties die u ons toevertrouwt. Daarom staan betrouwbaarheid en integriteit bij ons hoog in het vaandel, alle medewerkers zijn in bezit van een VOG financiële dienstverlening. Wij gaan graag samen met u te werk om voor uw onderneming risicovermindering en stabiliteit te realiseren, zodat u alle mogelijkheden optimaal kunt benutten en daadkrachtig en zorgeloos kunt ondernemen met voldoende werkkapitaal en veiligheid.

 

Wat is "Veilig ondernemen met nieuw geld"?

Met "veilig ondernemen met nieuw geld" bedoelen wij dat u al uw klanten ( bestaande en nieuwe )en al uw prospects eerst moet leren kennen alvorens u zaken met hun gaat doen. Dat doe je door ze voor het zakendoen altijd eerst te credit checken via onze dochtermaatschappij CreditTrack.NL. Met nieuw geld bedoelen wij een factoringoplossing. Door factoring heeft u uw rekeningcourant niet meer (zo vaak) nodig en kunt u dus weer bankonafhankelijk ondernemen! 

Social Media

contactgegevens

Factoring Broker Nederland
Schweitzerlaan 16 / 5644 DL Eindhoven
T +31 (0) 88 00 47 960
E info@factoringbroker.nl

Contactpersonen Hoofdkantoor FBN
Toine Aarts
FBN Skypenaam: FBN-NEDERLAND